Yhteystiedot

Fysioterapeutti
Lymfaterapeutti
Anne Rapola
Viipurintie 36
13210 Hämeenlinna

040 758 1902

fysioterapeutti.rapola@gmail.com

Toimitilani sijaitsee Hätilässä Ossin Pullan kanssa samassa talossa, 2.kerroksessa. Käynti viereisestä ovesta tai takapihalta, jossa myös hissi.

Parkkeeraus: Talon takana 2 asiakaspaikkaa (merkitty "Fysioterapia"-kyltillä. Talon edessä kiekkopaikkoja ja sivukaduilla parkkitilaa.

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:107785 kpl

Facebook-kuulumisiani

Kinesioteippaus

Japanilainen kiropraktikko kehitti kinesioteippauksen 1970-luvulla muotoilemalla teipin pinnan aaltomaisesti. Tämä mahdollisti teipin venyttämisen ja siihen pohjautuukin kinesioteippauksen idea; kuutta eri tekniikkaa käyttämällä teippiä venytetään hoidettavaan kohteeseen soveltuvalla tavalla.

Vuonna 2008 Pekingin olympialaisissa kinesioteippaus sai näkyvyyttä ja värikkäitä teippejä onkin alkanut sittemmin näkyä niin urheilijoilla kuin muillakin ihmisillä yhä enemmän.

Kinesioteippi

Kinesioteippaus on myös urheilijoiden suosima

Kinesioteippauksella voidaan esimerkiksi tukea tai rentouttaa lihasta, normalisoida nivelen toimintaa ja lisätä aineenvaihduntaa.

Perinteiseen urheiluteippiin verrattuna kinesioteipin etuja ovat huomattavasti monipuolisemmat käyttöaiheet ja teipin pitkä käyttöaika;oikein asennettuna teippiä voi pitää viikonkin. Kinesioteippi kestää suihkuttelun, saunomisen ja uimisenkin.

Teippausta voi kokeilla kotioloissa, mutta alaan kouluttautumatta on mahdotonta oppia teipattavan kohteen tutkimista ja kuutta eri teippaustekniikkaa. Paras hyöty jää saavuttamatta jos näitä asioita ei huomioi.

 

Itse olen kinesioteipannut asiakkaitani koulutuksen jälkeen syksystä 2010 saakka.  Vastaanotollani käytän kinesioteippausta tuki-ja liikuntaelinvaivojen kuntoutuksen tukena esimerkiksi alaselkä- ja niskahartiavaivoissa. Lisäksi salibandyliigajoukkueen fysioterapeuttina olen teipannut pelaajia otteluiden alla. Teipattavat kohteet vaihtelevat urheiluvammoista lihaskireyksiin ja erilaisiin kiputiloihin. Useimmissa vaivoissa teippauksesta on hyötyä, oli kyse sitten kilpaurheilijasta tai kenestä tahansa.

Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi kokeilemaan kinesioteippausta!

Asiakkaan kokemus kinesioteippauksesta:

"Kinesioteippaus on todella loistava keksintö! Itselläni oli omalla salibandypeliuralla monenlaista vaivaa ja kinesioteippauksesta löytyi apu näistä todella moneen, mm. erilaisiin lihaskireyksiin. Myös nilkkani olivat nivelsiteiden löysyyden takia lähes leikattavassa kunnossa - kinesioteippaus vei kivun pois ja mahdollisti harjoittelun ja pelaamisen. Peliuran jälkeen olen saanut apua kinesioteippauksesta mm. niskahartiavaivoihin sekä selkäsärkyyn. Anne todellakin taitaa teippauksen! Onkin hyvä muistaa että teipin tehokkuus perustuu ennen kaikkea osaavaan ammattilaiseen ja hänen käyttämäänsä teippaustekniikkaan.Oman kokemuksen perusteella suosittelen kinesioteippausta lämpimästi kaikille urheilijoista toimistotyöntekijöihin!"

Hanna (entinen salibandyn liigapelaaja, nykyinen toimistotyöntekijä)